ms my en gb ar aa
  Staff Portal      MyPortal      kLMS      COVID-19

Berita KUIS

12 Julai 2023 – Bahagian Alumni KUIS berkesempatan menziarahi salah seorang alumni KISDAR KUIS dari tahun 2005 iaitu En. Mohamad Naser Bin Maamor, Diploma Pengajian Islam (Syariah) yang terlibat dengan kemalangan jalanraya pada 13 Mei 2023.

Ziarah Ukhuwah melibatkan Dr. Abdul Razif bin Zaini, Timbalan Rektor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) dan Bahagian Alumni KUIS. Objektif utama aktiviti Ziarah Ukhuwah ini adalah bertujuan bagi menziarahi alumni KISDAR-KUIS yang ditimpa musibah dan memerlukan bantuan bagi meringankan beban mereka. Selain itu, ziarah ini adalah sebagai salah satu keprihatinan Bahagian Alumni KUIS dalam memastikan jalinan dan jaringan hubungan baik dapat dikekalkan di antara alumni dan KUIS.

Ziarah Ukhwah diakhiri dengan penyampaian bantuan makanan sunnah serta wang tunai yang turut disumbangkan oleh Masjid al-Azhar KUIS dan Yayasan KUIS. Jom menyumbang melalui TABUNG DANA ALUMNI bagi tujuan manafaat kepada Alumni KUIS, pelajar KUIS, komuniti dan penyumbang. sumbangan boleh disalurkan melalui link https://toyyibpay.com/TABUNG-DANA-ALUMNI