ms my en gb ar aa
  Staff Portal      MyPortal      kLMS      COVID-19
Disediakan oleh :
Pejabat Timbalan Rektor Pengurusan Korporat

Bandar Seri Putra – Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) telah menerima lawatan mahabbah daripada  Sekolah Tinggi Keguruan dan Ilmu Pendidikan Qomaruddin Jawa Timur Indonesia pada 30 September 2016  dan telah menandatangani Memorandum Persefahaman MoU di antara KUIS dan STKIP Qomaruddin di dalam memperkasa jaringan kerjasama akademik dan pembangunan mahasiswa di peringkat antarabangsa.

Rektor KUIS Prof Dato’ Ab. Halim bin Tamuri melahirkan rasa bangga dan gembira di atas kunjungan dan kesudian pihak STKIP Qomaruddin yang diketuai oleh YTH Drs. H. Moh Maghfur, M.Pd.

Hasil perbincangan pihak KUIS dan STKIP Qomaruddin bersetuju untuk terus melebarkan dan mepelbagaikan jaringan kerjasama khususnya di dalam pertukaran pensyarah  dan program mobiliti pembangunan mahasiswa, penganjuran seminar dan konvensyen, penerbitan jurnal serta penyelidikan, yang dapat memberikan impak yang positif kepada kedua-dua pihak.

Turut hadir di dalam majlis ini, Dr. Zulkifli bin Abd Hamid Timbalan Rektor  Pengurusan Korporat,  Timbalan Rektor Pembangunan Mahasiswa dan Alumni Dr Mokmin bin Basri , Dekan  Fakulti Pengajian Peradaban Islam, Dekan Fakulti Pendidikan, Timbalan Dekan serta para Pensyarah Fakulti Pendidikan.

Majlis Menandatangani MoU telah berlangsung dengan jayanya dan diakhiri dengan penyampian cenderhati dan sesi photografi. Pertemuan kali ini sangat harmoni dipenuhi dengan perasaan mahabbah dan ukhwah di antara KUIS dan STKIP Qomaruddin yang dapat memperkasa ikatan  persahabatan dan silaturrahim. Semoga Allah sentiasa memberkati pertemuan dan majlis ini. Ameen.

stkip 1 stkip 2
stkip 4